Kolbászos-tepertős pogi

Kolbászos-tepertős pogi


Reggelire,vacsira épp ehető ez a Reg-enoros kolbászos tepertős pogi...????

1 kg liszttel kezdtem,rozsliszt, rizsliszt keverékével.
Hozzá 3 egész tojás, 10 dkg zsírral, fél csomag sütőpor, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, ízlés szerint só és annyi langyos víz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk!
Fél kg töpörtyűt egybe daráljuk a kolbásszal, házi füstölt, ki mennyit tesz bele, milyen markáns ízt szeretnél kihozni, én a kolbit sem sajnáltam!
????‍????????‍????
Kinyújtjuk a tésztát és megkenjük a darálékkal,hagyjuk pihenni és háromszor hajtogatjuk.
Kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, berácsozzuk,szaggatjuk,tetejét bekenhetjük tojással.
Én még a tojásba tettem kevés borsot és őrölt köményt.
Hamar sül,figyelni kell!

Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »