Zöldséges-csirkés húskenyér
Zöldséges-csirkés húskenyér-Regenor kúrába illeszthető
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 tojásfehérje
1/2 dl rizstejszín
2 szál sárgarépa
1/2 piros és 1/2 zöld húsos kaliforniai paprika
maréknyi gomba
1 teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd fokhagyma
kevés zsír
só, bors
Elkészítés: A répát meghámozzuk, és a paprikákkal együtt apróra kockázzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál zsírt forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, és közepes lángon 5-6 percet pároljuk, majd a paprikát és a gombát is hozzáadjuk, és még 2-3 percet pároljuk.
A csirkemell filét felkockázzuk, késes robotgépbe tesszük, és pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a római köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és alaposan összemixeljük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a párolt zöldséget és az gombát, összekeverjük.
Egy pástétom- vagy őzgerincformát zsírral kikenünk, belekanalazzuk a húsos masszát, a tetejét elegyengetjük. A formát beleállítjuk egy mélyebb tepsibe, felöntjük 2 ujjnyi vízzel, és 200 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk, salátát, pirított kenyeret kínálhatunk mellé.
SzínesVilága cikk ajánló
Helyi látnivalók